Wie is… Michael Hermans

Bij The Inside Living wordt lekker aan de weg getimmerd (letterlijk). Tijd om ons beter te leren kennen, dachten wij dan ook. Daarom stellen we je graag voor aan onze directeur-eigenaar Michael Hermans!

Ondanks het volle schema weet Michael Hermans een moment te plannen zodat we hem aan de tand kunnen voelen over de stand van zaken bij The Inside Living nu, bijna een jaar na de start. Praten we over hoe Michael de (nabije) toekomst ziet voor The Inside Living. En niet onbelangrijk, wat zijn eigenlijk zijn eigen woonvoorkeuren?

Wie is Michael Hermans in het kort?

“Ik ben Michael Hermans, onlangs 50 jaar geworden en begin 2021 naar mijn nieuwbouw woning in het Diepenveense’ verhuisd. Ik deel mijn leven met mijn twee zoons en vriendin. Daarnaast ben ik inmiddels al 25 jaar directeur eigenaar bij The Inside Standbouw en sinds bijna een jaar ook van The Inside Living. Verder vul ik mijn vrije tijd met mijn hobby’s zoals koken en barbecueën. En wanneer het weer kan, ga ik graag de racebaan op met mijn eigen raceauto!”

Waarom ben je gestart met The Inside Living?

“Toen aan het begin van de corona periode ons werk in de standbouw helemaal wegviel, ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Al snel kwam de formule voor The Inside Living, gebaseerd op de gedachte dat we de discipline van het hout bewerken beheersen, en dat er een volledige organisatie beschikbaar was om te starten, waarbij alle kennis op het gebied van ontwerp, verkoop, project management en productie in huis is.  

Dit gecombineerd met het op dat moment zelf bouwen van mijn eigen nieuwbouwwoning in houtskeletbouw en mijn eigen ervaringen en zoektocht naar een passende aannemer, zorgde voor een concreet plan.”

In mijn persoonlijke zoektocht naar een aannemer mistte ik heel erg het centraal stellen van de klant en zijn of haar wensen, waarvan ik denk: ‘Dat kan ik beter!’."

Michael Hermans, The Inside Living

“We zijn met ons team gaan werken aan verschillende woonoplossingen zoals de korte termijn oplossingen: vakantiewoningen, mantelzorgwoningen en tuinkantoren, waarmee we direct in productie konden gaan. En daarnaast met de concepten voor de lange termijn oplossingen zoals de woonhuizen voor permanente bewoning, waarbij de trajecten veel langer duren.”

Waarom de keuze voor houtskeletbouw, wat zijn de voordelen?

“De eerste gedachte kwam vanuit de standbouw. Ik wilde heel graag mijn mensen en de machines aan het werk te houden. Daarnaast had ik vanuit mijn eigen ervaring met mijn nieuwbouwhuis de interesse gekregen voor het bouwen in houtskeletbouw. Als je toekomstgericht kijkt is dit een manier van bouwen met een veel kleinere ecologische footprint en minder CO2 uitstoot dan de traditionele bouwmethoden met beton en steen.”

The Inside Living biedt een aantal heel diverse woonconcepten, heb je een persoonlijk favoriet?

“Nee, bij alle modellen is er iets wat ik specifiek mooi vindt. Ik sta ook achter alle types die we aanbieden. Het is fijn om een modulair concept aan te kunnen bieden aan onze klanten, waarbij we uitgaan van het model maar daarbinnen aanpassingen kunnen maken om te voldoen aan de woonwensen van alle soorten gezinssamenstellingen, van jong tot oud.”

"We leveren met deze concepten meer maatwerk dan bij een standaard catalogus woning mogelijk is.”

Michael Hermans, The Inside Living

Hoe zie je de toekomst, waar sta jij met The Inside Living over 5 jaar?

“Uiteraard kan ik natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik ga ervan uit dat zowel The Inside Standbouw als The Inside Living florerende bedrijven zijn geworden. Wat The Inside Living betreft hoop ik tegen die tijd 52 woonhuizen per jaar te mogen afleveren en daarnaast effectieve oplossingen te kunnen bieden op het gebied van woningtekort bij starters, met onze concepten die momenteel ontwikkeld worden voor de bouw van flexwoningen. Ik hoop dat dit echt een vlucht mag gaan nemen.”

Je hebt afgelopen jaar je eigen droomhuis mogen bouwen, hoe was dat en zijn er zaken die je anders had willen doen?

“Ik vond het echt superleuk om dit hele traject te mogen doen. Als ik erop terug kijk is er eigenlijk niet echt iets wat ik heel anders zou doen. Het ontwerp wat ik had bleek vrij complex uit te voeren, maar dat paste wel echt bij mijn wensen en is daarom niet iets wat ik zou aanpassen. Verder zou ik eventueel een aantal praktische zaken toch uitbesteden aan derden, in plaats van deze geheel zelf te begeleiden.”

Stel, je mag overal ter wereld een tweede huis bouwen, waar zou dat zijn? En wat voor type huis zou dat zijn?

Het blijft even stil. “Dat zou in Italië zijn, en dan het allerliefste in de omgeving Puglia of op het Italiaanse eiland Sicilië. Het zou een huis worden in open woonconcept met veel buitenruimte. Ik hou er van om buiten te zijn, daarvoor heeft Italië een fijn klimaat en, niet onbelangrijk, goede wijnen.”

Het buitenleven is voor mij een zeer belangrijke factor in het woongeluk en zie je daarom ook veelvuldig terugkomen in onze concepten."

Michael Hermans, The Inside Living

Welke tip wil je mensen meegeven die aan het begin van het traject voor hun nieuwbouw droomhuis staan?

“Ik raad potentiële klanten altijd aan om vooraf heel erg goed na te denken over hoe je wil wonen, nu en in de (nabije) toekomst en daarbij alle woonwensen, hoe groot of hoe klein ook te noteren. Daarnaast is het belangrijk om je te verdiepen in de budgetmogelijkheden.

Samen met onze ontwerper of architect kunnen we dan de woonwensen van klein tot groot inpassen in de (concept)woning.

Aerwinkel is een modernere woning van The Inside Living. © The Inside Living

Wil je meer informatie over The Inside Living, of over onze woonconcepten? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.